The Fourd Period -sivusto on julkaissut listauksen kaikista NHL-pelaajista, joita ei niin vaan kaupata muualle kauden 2023-24 aikana.

Sivuston hankkimien tietojen mukaan NHL:stä löytyy neljä suomalaista, joilla on koko kauden ajan sopimuksessaan siirron tai myynnin estävä NMC- tai NTC-pykälä (No-Movement Clause tai No-Trade Clause). Pykälän voi kuitenkin purkaa pelaajan suostumuksella.

Tällaisia pelaajia ovat Florida Panthersin Aleksander Barkov (NMC), Dallas Starsin Esa Lindell (NMC), Colorado Avalanchen Artturi Lehkonen (NTC) ja New Jersey Devilsin Erik Haula (NTC).

Vastaava pykälä löytyy myös monien supertähtien sopimuksista, kuten esimerkiksi Sidney Crosbylta, Connor McDavidilta, Auston Matthewsilta, Roman Josilta ja Nikita Kutsherovilta.

Samalla NHL:stä löytyy myös muutamia suomalaisia, joilla on siirron estävä pykälä vain tiettyihin seuroihin. Esimerkiksi Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineella on siirron estävä pykälä kymmeneen eri seuraan, ja Colorado Avalanchen Mikko Rantasella yhdeksään eri seuraan.