NHL:ssä kulttipelaajan asemaan noussut takavuosien supertähti Phil Kessel on tällä hetkellä ilman sopimusta. Konkarihyökkääjä on kuitenkin jo tehnyt selväksi halunsa jatkaa uraansa myös ensi kaudella.

Sportsnetin Elliotte Friedman paljastaa NHL-historian pisintä yhtäjaksoisten runkosarjapelien putkea pelaavan Kesselin tehneen myös seuroille tiettäväksi sen, ettei mahdollisesti sopimusta tarjoavan joukkueen valmennuksen tarvitse ajatella ”teräsmiesputkea” konkarin peluutusta mietittäessä.

Teräsmiesputken pakonomaisesta jatkamisesta saatiin huonoja kokemuksia toissa kaudella, jolloin Florida Panthers roikotti teräsmiestilaston kärjessä ollutta Keith Yandelea kokoonpanossaan pitkään ilman pelillisiä ansioita. Lopulta puolustajan hyllytys aiheutti jättimäisen negatiivisten kommenttien aallon niin faneissa kuin pelaajissakin.

Kesselin palkkaamisen riskittömyyden puolesta puhuu lisäksi se, että konkaripelaajan sopimus on mahdollista ladata täyteen menestysbonuksia, jolloin peruspalkan voi pitää lähellä NHL:n minimiä. Tämä antaa myös palkkakatto-ongelmissa oleville seuroille mahdollisuuden tarjota sopimusta juuri 36 vuotta täyttävälle konkarille.

Kessel on pelannut tällä hetkellä 1064 peräkkäistä runkosarjapeliä, mikä on NHL:n ennätys.