The Athletic -sivusto julkaisi tiistaina aikaisen ennustuksen kesän 2024 NHL:n varaustilaisuudesta. Asiantuntija Scott Wheeler povaa Suomeen todellista jättipottia.

Varausennustuksen sijoilta 5. ja 6. löytyivät suomalaiset Aron Kiviharju (HIFK) ja Konsta Helenius (Tappara).

Myös suomalaislupaukset Veeti Väisänen (KooKoo) ja Emil Hemming (TPS) ovat arvioitu ykköskierroksen varauksiksi. Väisänen on listauksen sijalla 23. ja Hemming sijalla 31.

Kesän 2024 varaustilaisuuden 1. varauksen uskotaan olevan kanadalainen Maclin Celebrini. Bostonin yliopistojoukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä on Wheelerin mukaan selvä ykkösvalinta tällä hetkellä.

Wheelerin mukaan Celebrinin jälkeen sijoista 2-4. käydään kiivas taistelu Cole Eisermanin (USA), Artjom Levshunovin (Valko-Venäjä) ja Ivan Demidovin (Venäjä) välillä. Tällä hetkellä Eiserman on toisena, Levshunov kolmantena ja huimaa nousua tekevä Demidov neljäntenä.