New Jersey Devilsin Erik Haula muistelee HockeyMonkeyn vapaapäivä -podcastissa NHL-uransa alkuaikoja Minnesota Wildissa, jonka kapteenina ja alfana vaikutti tuolloin Mikko Koivu.

Haula nousi Wildin NHL-kokoonpanoon kaudella 2013-14. Haula ei saanut Koivulta erityiskohtelua kansalaisuutensa vuoksi. Tilanne oli Haulan mukaan enemmänkin päinvastainen.

– Olisko toinen road trippi ollut ja perustraditio oli, että kun lennetään toiseen kaupunkiin, niin nuoremmat jätkät auttaa huoltajia kantamaan kassit koppiin ja laittamaan ne paikoilleen. Mulla kävi sellainen juttu, että vähän mahassa pyöri siinä bussissa ja aika ripakkaan vauhtiin lähdin vessaan siitä.

– Sitten kun tulin vessasta, niin ne kassit oli paikoillaan siellä pukukopissa ja mä katsoin että Iso-Ysi odottaa siinä etuovella. Mä ajattelin että ei kai se nyt vaan mua odota. Sitten mä kävelen sinne koppiin päin ja Mikko katsoo et ”missäs sää olit?”. Sanoin että vähän mahassa pyöri ja oli pakko mennä vessaan.

– Hän sanoi ihan suorin sanoin, että ”ens kerralla voit paskoa vaikka housuun, mutta kassit eka paikalleen ja sen jälkeen vasta vessaan”, Haula muistelee kuumottavia alkuaikojaan NHL-miehistössä.

– Se on jotenkin jäänyt (mieleen). Se tapahtui niin alkuvaiheessa ja mullakin alkoi vähän lapa väpättää siinä, että ei vitsi, nyt mä mokasin ja Mikko käy ihan kuumana, Haula muistelee nyt jo hymyssä suin.

Voit kuunnella Haulan haastattelun kokonaisuudessaan täältä.