Ensi kaudeksi paluun Carolina Hurricanesiin tekevä tähtipuolustaja Tony DeAngelo on paljastanut medialle yksityiskohtia lähtöpasseistaan Philadelphia Flyersista.

Flyers osti viime kauden tehokkaimman puolustajansa ulos sopimuksestaan vain yhden kauden jälkeen. DeAngelon mukaan suurin syy lähtöön olivat pelilliset erimielisyydet kurinalaisen puolustuspelin nimeen vannovan päävalmentaja John Tortorellan kanssa.

– Minä ja valmentaja emme olleet samaa mieltä asioista. Se lienee suurin syy lähtöni taustalla, DeAngelo arvioi.

– Minut ostettiin ulos sopimuksestani jälleen kerran, mikä on pettymys, mutta tällä kertaa taustalla olivat eri syyt. Emme olleet päävalmentajan kanssa samalla sivulla (pelillisistä) asioista. Siihen ei liittynyt mitään henkilökohtaista. Emme vain olleet samaa mieltä asioista, DeAngelo avaa lähtönsä syitä.

Tortorella moitti runsaasti pisteitä mättänyttä DeAngeloa surkeasta puolustuspään pelaamisesta, jota Flyers ei päävalmentajan mukaan onnistunut ”piilottamaan” yhtä hyvin kuin Hurricanes toissa kaudella. Tortorella heitti tähtipuolustajan katsomoon runkosarjan viimeisistä viidestä ottelusta, minkä uskottiin olleen viimeinen sinetti jenkkipakin lähdölle.

Hurricanesissa DeAngelo saanee jälleen pakkiparikseen Jaccob Slavinin, joka yhtenä NHL:n parhaista puolustavista puolustajista mahdollistaa DeAngelon osallistumisen aktiivisesti hyökkäyspelaamiseen. DeAngelo myöntääkin suoraan Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amourin olevan suosikkivalmentajansa NHL:ssä. Tämä yhteistyö jatkuu ensi syksynä vuoden tauon jälkeen.