Wayne Gretzky on tehnyt paljastuksen Toronto Maple Leafsin kanssa vuoden ja kolmen miljoonan dollarin sopimuksen heinäkuun alussa allekirjoittaneen Max Domin tilanteesta.

Domi, 28, halusi Torontoon isänsä, Leafs-legenda Tie Domin jalanjäljissä. Gretzkyn mukaan mies hylkäsikin useita rahakkaampia NHL-tarjouksia päästäkseen jääkiekon mekkaan.

– Yksi asia, josta olen hyvin vaikuttunut on se, että Max jätti 2-3-vuotisia tarjouksia pöydälle, koska hänen sydämensä sanoi: ”Haluan mennä sinne (Torontoon), ottaa vähemmän rahaa, pelata Leafsissä ja todistaa ihmisille olevani seuraavan sopimuksen arvoinen. Se on jotain, mitä organisaatiot haluavat nähdä: Haluat pelaajiesi olevan nälkäisiä, Gretzky paljastaa Leafs Morning Take -ohjelmassa.

Gretzky uskoo toisen polven NHL-tähden kestävän Toronton median asettamat paineet.

– Uskon hänen selviytyvän hienosti Torontossa. Hänen isänsä voi auttaa häntä kaikessa liittyen siihen stressiin ja paineeseen, mitä kaupunki tuo mukanaan. Mielestäni tämä on erinomainen sopimus, ei vaan Maxin, vaan myös Maple Leafsin kannalta, ”Ysiysi” näkee.

Domi iski päättyneellä kaudella Chicago Blackhawksissa ja Dallas Starsissa 80 otteluun tehot 20+36=56. Pudotuspelien saldo oli 19 peliä tehoin 3+10=13.