NHL-kausi päättyi Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, kun Vegas Golden Knights murskasi Florida Panthersin lukemin 9-3 ja eteni Stanley Cupin voittoon otteluvoitoin 4-1.

Pudotuspeleissä pelaajat ovat usein hyvin rikkinäisessä kunnossa, mutta pelaavat siitä huolimatta. Panthers-luotsi Paul Maurice paljasti ottelun jälkeen joukkueen supertähti Matthew Tkachukin kunnosta hyytäviä tietoja.

Tkachuk joutui jäämään sivuun ratkaisevasta viidennestä ottelusta ylävartalovamman vuoksi. Maurice kertoi ottelun jälkeen, että Tkachukin rintalasta murtui kolmannessa finaaliottelussa ja että hän pelasi kyseisen vamman kanssa neljännen finaaliottelun. Maurice kertoi, että joukkuetovereiden täytyi pukea Tkachukille pelivarusteet päälle, sillä hän ei itse pystynyt sitä tekemään. Lisäksi ennen neljättä finaaliottelua Tkachuk ei päässyt edes itse ylös sängystä päiväunien jälkeen, vaan hänen veljensä Brady Tkachukin piti auttaa mies pystyyn.

Ennen loukkaantumistaan Tkachuk oli joukkueelleen kultaakin kalliimpi pelaaja. Hän iski 20 pudotuspeliin tehopisteet 11+13=24 ja jäi vain kahden pisteen päähän pistepörssin kärkipaikasta.

Maurice paljasti myös muiden Panthers-pelaajien vammoja. Aaron Ekbladin jalka murtui jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Boston Bruinsia vastaan, minkä lisäksi hänen olkapäänsä lähti kahdesti sijoiltaan ja vatsalihaksensa olivat repeytyneet. Radko Gudas pelasi puolestaan nyrjähtäneellä nilkalla ja Sam Bennett oli toiselta pudotuspelikierrokselta saakka loukkaantunut.

Erin Brown

@rinkside
#FlaPanthers Paul Maurice notes Tkachuk’s injury was so bad teammates were helping him get his gear on. Tkachuk couldn’t dress himself.

Jameson Olive

@JamesonCoop
Maurice says Tkachuk fractured his sternum in Game 3 and that he’s one of 4 guys with broken bones.

He said he needed help getting dressed for Game 4, but still powered through to play a bit. By Game 5, he just couldn’t do anymore.

“He’ll be fine,” Maurice said.

Warrior.

BucciOT.Com

@Buccigross
Fractured Sternum for Matthew Tkachuk I’m told…Brother Brady had to help him out of bed after pregame nap for Game 4.

Jameson Olive

@JamesonCoop
A few more injury updates from Maurice:

- Gudas (high ankle sprain)
- Bennett (Injured vs. Toronto)
- Ekblad (broke foot vs. Boston, popped his shoulder out twice, tore his oblique)