Pittsburgh Penguinsin tuore seurapomo, Toronto Maple Leafsin GM:n paikalta Penguinsin jääkiekkotoimintojen johtajaksi pestattu Kyle Dubas on valmis aloittamaan edeltäjiensä tekemien sotkujen siivoamisen.

Yksi tällaisista saattaa hyvin koskettaa Penguinsiin siirtotakarajalla hankittua Mikael Granlundia, jonka viiden miljoonan dollarin vuosipalkka on suomalaisen kuluneen kauden otteisiin nähden ylihintainen. Penguinsiä läheltä seuraava NHL-toimittaja Dan Kingerski uskoo Dubasin ainakin harkitsevan tosissaan Granlundin sopimuksen ulosostoa jo lähipäivinä.

– Sopimusten ulosostoaika käynnistyy 48 tuntia viimeisen Stanley Cupin finaalipelin jälkeen. Ei ole takeita siitä, että Granlundin viiden miljoonan dollarin sopimus ostetaan ulos, mutta se on silti mahdollista. Penguins säästäisi ensi kaudella neljä miljoonaa ja sitä seuraavalla kolme miljoonaa dollaria, minkä jälkeen sille tulisi 1,833 miljoonan purkusakko kahden seuraavan kauden ajaksi, Kingerski laskeskelee.

Toimittaja muistuttaa, että vaikeasta kaudesta huolimatta Granlund on yhä käyttökelpoinen peluri NHL-tasolle.

– Hän ei ole vielä pesuveden mukana heitettävää tavaraa. Hän teki viime kaudella 41 pistettä, olkoonkin että Penguinsissä syntyi vain yksi maali ja kuusi pistettä 21 ottelussa, Kingerski muistuttaa.

Granlundin sopimus umpeutuu kesällä 2025.