Toronto Maple Leafsin siirtotakarajan tähtivahvistus Ryan O’Reilly on yksi NHL:n kesän vapaiden markkinoiden halutuimmista hyökkääjistä.

Kokeneen Stanley Cup -voittajan palveluksista joutuu jatkossakin pulittamaan sievoisen summan, eikä Leafsillä ole rahkeita tästä kaudesta 7,25 miljoonaa dollaria tienanneen kanukkisentterin pitämiseksi riveissään. The Hockey Newsin Adam Proteaulla on selvä mielipide siitä, missä 991 NHL:n runkosarjapeliä urallaan pelanneen 32-vuotiaan O’Reillyn ura jatkuu.

– O’Reillyn vanha seura Colorado Avalanche on todennäköisesti kiinnostunut hankkimaan hänet. Avalanchen epävarmuus Valeri Nitshuskinin ja Gabriel Landeskogin suhteen saattaa hyvinkin johtaa siihen, että seura kääntyy sille tutun pelaajan puoleen.

– Seuralla on rahaa sekä tarve veteraanikeskushyökkääjälle, joka toisi mukanaan kokoa, taitoa, karheutta sekä kokemusta, Proteau luettelee.

O’Reilly olisi kieltämättä täydellinen vastaus Avalanchen tämän kauden suurimpaan ongelmakohtaan, eli luottavan kakkossentterin puutteeseen. Huomioiden sen, että 185-senttinen ja satakiloinen O’Reilly on kuin tehty pudotuspelikiekkoa silmällä pitäen, olisi miehen paluu Kalliovuorille kahdeksan kauden tauon jälkeen parasta, mitä Avalanche voisi toivoa.