Kari Jalosen luotsaama Tshekin maajoukkue jäi tämä vuoden MM-kisoissa 8. sijalle hävittyään puolivälierissä suursuosikki USA:lle. Sijoitus oli Tshekin jääkiekon historian surkein MM-kisoissa.

Jalonen oli koonnut MM-turnaukseen nimekkään joukkueen, jota pidettiin joissain arvioissa B-lohkon ennakkosuosikkina. Tshekkien värikäs kisamatka sisälsi kyseenalaisia maalivahtiratkaisuja, avainpelaajien loukkaantumisia, tehotonta pelaamista ratkaisuotteluissa sekä Jalosen fläppitauluepisodin lehdistön edessä.

Sanomattakin selvää, että Jalosen tulevaisuus maajoukkueen päävalmentajana on nyt suuri puheenaihe Tshekeissä. Suomalaiskäskijän sopimus päättyy ensi kevään MM-kisojen jälkeen.

Äänekkäimmät kiekkovaikuttajat ovat jo kerenneet vaatia Tshekin peräsimeen uutta päävalmentajaa.

– Meidän on aika valita tshekkiläinen valmentaja, HC Dynamo Pardubicen urheilutoimenjohtaja Petr Dedek latasi Twitterissä USA-tappion jälkeen.

Jalosen puolustajiakin löytyy ja heistä merkittävin on vuoden 2022 Tampereen MM-kisoissa Tshekin pronssijoukkueeseen kuulunut Boston Bruinsin megatähti David Pastrnak.

– Petr, Kari Jalonen on minulle (peukalo ylös emoji), Pastrnak vastasi Dedekin tviittiin.

NHL:ssä tällä kaudella 61 maalia ja 113 tehopistettä mättänyt Pastrnak on Tshekin jääkiekon ylivoimaisesti suurin tähti ja hänen puolustuspuhettaan ei takuulla jätetä huomioimatta lopullista ratkaisua tehtäessä.