Tanskan kaikkien aikojen kiekkoilijoihin lukeutuva Mikkel Bödker, 33, on kertonut lopettavansa peliuransa tämän vuoden MM-kisoihin.

NHL:ssä yli 700 ottelua tahkonnut hyökkääjä pelasi viimeisen ottelunsa Tampereella MM-kisoissa Suomea vastaan. Bödkerin harmiksi Tanska jäi merkityksettömässä A-lohkon päätöskamppailussa Leijonien jalkoihin tylyin luvuin 1-7.

– Tämä oli viimeinen otteluni. Tämä tuntuu hyvältä. Olen tiennyt päätöksestäni jo pitkään ja tämä tuntuu oikeastaan aika hyvältä. Minulla on tapahtunut uralla useita huikeita asioita, joita voin muistella. Odotan, että pääsen vaimoni, tyttäreni ja perheeni luokse nauttimaan olostani, HV71:stä päättyneellä kaudella edustanut Bödker sanoi Tanskan TV 2 Sport -kanavalla Suomi-ottelun jälkeen.

Bödker pelasi NHL:ssä Arizona Coyotesin, San Jose Sharksin, Colorado Avalanchen sekä Ottawa Senatorsin riveissä yhteensä 709 ottelua (118+209=327). Peliuransa parhaina vuosina huippunopeudestaan tunnettu hyökkääjä on Coyotesin vuoden 2008. ensimmäisen kierroksen 8. varaus.

Bödker on NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi eniten otteluita pelannut ja neljänneksi eniten pisteitä tehnyt tanskalaispelaaja.

Bödker nähtiin myös Liigassa NHL:n työsulkukaudella 2012-13. Hän kirjasi Lukon paidassa 29 ottelussa upeat tehot 21+12=33.

Tanskan maajoukkuessa Bödker pelasi kahdeksat MM-kisat ja yhdet olympialaiset.