Toronto Maple Leafsin GM:n paikan jättäneen Kyle Dubasin sekä seuran presidentti Brendan Shanahanin välisen valtapelin uskottiin olleen suurin syy siihen, että Dubas päätti nostaa kytkintä Torontosta joukkueen kauden päätyttyä toisen kierroksen pudotuspelipettymykseen.

NHL:n luotettavimpiin sisäpiiritoimittajiin lukeutuva Darren Dreger nostaa nyt pöydälle yhden esimerkin kaksikon välisestä valtataistelusta. Dregerin mukaan Dubas oli viime vuoden siirtotakarajalla neuvotellut Chicago Blackhawksin kanssa valmiiksi treidin, joka olisi tuonut tähtivahti Marc-Andre Fleuryn ja sittemmin Tampa Bay Lightningissa tähtihyökkääjäksi nousseen Brandon Hagelin Torontoon.

Toiseen suuntaan kaupassa olisi lähtenyt kallispalkkainen floppimaalivahti Petr Mrazek, kakkoskierroksen hyökkääjälupaus, nyt vahvasti pudotuspeleissä esiintynyt Matthew Knies sekä kaksi ensimmäisen kierroksen varausoikeutta. Shanahan kuitenkin torppasi Dubasin valmisteleman treidin seurapresidentin luotettua maalivahtiosastolla Jack Campbelliin, joka kuitenkin siirtyi kauden jälkeen Edmonton Oilersiin.

Juuri vastaavanlaisten tapausten kerrotaan olleen Dubasin lähdön taustalla. 37-vuotias seurapomo olisi halunnut Shanahanin ulos presidentin paikalta, mikä olisi antanut Dubasille jatkossa täyden päätäntävallan Leafsin siirtokuvioissa.

Nyt Shanahan jää taloon Leafsin etsiessä uutta GM:ää vapailta markkinoilta.