NHL:ssä 17 kauden aikana 1030 runkosarjaottelua (104+334=438) ja 93 pudotuspelikamppailua pelannut Alexander Edler vihjaa pelaajauran olevan ohi.

Viimeisen kahden kauden ajan Los Angeles Kingsiä edustanut 37-vuotias ruotsalaispuolustaja pelasi tällä kaudella 64 runkosarjapeliä tehoin 2+9=11. Aiemmin urallaan varsin tehokkaana pistelinkona tunnetuksi tulleen Edlerin vastuu jäi tällä kaudella pieneksi ja 193-senttistä puolustajajärkälettä lepuutettiin lähes kaikissa peräkkäisten pelipäivien jälkimmäisissä otteluissa.

– Olen hyvin ylpeä siitä, että saavutin urallani 1000 ottelun rajapyykin. Olen kärsinyt läpi urani lukuisista loukkaantumisista, joten saavutus on henkilökohtaisella tasolla merkittävä, Edler toteaa kauden päätöshaastattelunsa yhteydessä.

Edler on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa sekä yhden MM-hopean. NHL:ssä kaudella 2006-07 debytoinut puolustaja edusti uransa ensimmäisen 15 kauden ajan Vancouver Canucksia.