Los Angeles Kingsin siirtotakarajahankinta Joonas Korpisalo on ottanut ykkösvahdin paikan suvereenisti haltuunsa saavuttuaan uuteen seuraansa.

Kolmessa Edmonton Oilersia vastaan pelatussa pudotuspelikamppailussa kiekot 93,1 prosentin varmuudella pysäyttänyt ja kaksi voittoa torjunut suomalaismaalivahti on noussut lyhyessä ajassa fanien ja joukkuetovereidensa suosikiksi.

Kapteeni Anze Kopitarin sanat kertovat paljon joukkuekavereiden asenteesta 28-vuotiaaseen Korpisaloon ja ennen kaikkea tämän luotettavuuteen.

– Hän on todella, todella luotettava ja hyvä maalivahti. Hän antaa meille mahdollisuuden voittoon jokaisena iltana. Hän on tehnyt jokaisessa kolmessa ottelussa tarvittavat torjunnat, jotta olemme pysyneet pelissä mukana. Hän tekee ilmiömäistä työtä, Kings-kippari ylistää.

Nykyisillä näytöillä lauantain vastaisen yön kolmospelissä 38 torjuntaa esittänyt ja joukkueelleen 3-2-jatkoerävoiton torjunut Korpisalo on pelaamassa tuhtia korotusta nykyiseen 1,3 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa.