NHL:n runkosarja on kauden 2022-23 osalta taputeltu. Kaudella nähtiin runsaasti uskomattomia suorituksia ja uusia ennätyksiä. Hienoja henkilökohtaisia tarinoita oli enemmän kuin osaa laskea.

NHLSuomi on kasannut tähdistökentän runkosarjan isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Linus Ullmark, Boston Bruins

Linus Ullmark oli ison osan kaudesta sivussa, mutta kun hän pääsi tolppien väliin, oli ruotsalainen lähes ohittamaton. Boston-vahti pelasi 49 ottelua torjuntaprosentilla 93,8. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,89. Kauden 49 ottelusta hän torjui uskomattomat 40 voittoa.

Puolustaja: Erik Karlsson, San Jose Sharks

Erik Karlsson palasi vanhalle huipputasolleen ja sen ylikin. Ruotsalaistaiteilija nakutti 82 ottelussa uskomattomat tehot 25+76=101. Hänestä tuli ensimmäinen 100 tehopisteen rajapyykin rikkonut puolustaja sitten Brian Leetchin ja kauden 1991-92. Karlsson otti pelissään kovia riskejä oman puolustuksensa ja joukkueensa kustannuksella, mutta näillä tehopisteillä hän on selvä valinta tähdistökenttään.

Puolustaja: Miro Heiskanen, Dallas Stars

Miro Heiskanen teki Dallas Starsin seurahistorian uuden pakkien yhden kauden ja yhden kuukauden piste-ennätykset. Samalla hän tuli tasoihin Reijo Ruotsalaisen suomalaispakkien piste-ennätyksen kanssa. Tähän vaadittiin tehot 11+62=73. Heiskasen arvo ei kuitenkaan ole vain hyökkäyspelissä. Hän tekee puolustuksessa paljon pientä näkymätöntä työtä, joka auttaa Dallasin voittamaan. Heiskasen erikoisuus on tarkka ja tehokas mailapuolustaminen.

Miro Heiskanen on yksi NHL-historian parhaista suomalaispuolustajista. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Matthew Tkachuk, Florida Panthers

Matthew Tkachuk pelasi uransa parhaan kauden. Hän tykitti 79 ottelussa tehot 40+69=109. Sen lisäksi Tkachuk toi Floridan hyökkäykseen kaivattua kamppailuvoimaa ja ilkeyttä. Pudotuspeleissä voimahyökkääjän arvo nousee entisestään, kun hän pääsee esittelemään agitaattorin taitojaan.

Keskushyökkääjä: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid oli runkosarjan ehdoton ykköstähti. Hän voitti pistepörssin näytöstyyliin. Eroa kakkosena olevaan Leon Draisaitliin oli 25 pistettä. Samalla McDavid voitti myös maalipörssin. Vastaavanlaista dominointia ei ole NHL:ssä nähty sitten Wayne Gretzkyn. McDavid mätti runkosarjassa lopulta tehot 64+89=153.

Oikea laitahyökkääjä: David Pastrnak, Boston Bruins

Bostonin David Pastrnak oli toinen 60 maalin rajapyykin rikkonut pelaaja. Kun Patrice Bergeronilla ja Brad Marchandilla alkaa ikä jo painaa, on Pastrnakista kasvanut Bruinsin hyökkäyksen uusi supertähti. 82 ottelussa hän tykitti tällä kaudella tehot 61+52=113. Lukemallaan hän sijoittui koko NHL:n pistepörssin kolmoseksi.