NHL-kauden suurimpiin floppiseuroihin lukeutuvan Calgary Flamesin johtoportaassa ja valmennuksessa tapahtuu isoja muutoksia kesän aikana, väittää arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli.

Seravallin mukaan Flames on laittamassa kilometritehtaalle joko GM Brad Trelivingin tai pelaajien kanssa riitautuneen päävalmentajalegenda Darryl Sutterin – kenties jopa molemmat.

– Mahdollisuudet sille, että sekä GM että päävalmentaja jatkaisivat seurassa ensi kaudella, on täysi nolla, Seravalli lataa Flamesin asioihin pureutuvassa Barnburner-podcastissa.

– Tietojeni mukaan päävalmentaja on koko valmennustiimin ainoa henkilö, jonka sopimus jatkuu vielä ensi kaudella. Enkä usko, että hänkään on lainkaan turvassa.

– Yksi vaihtoehto on, että GM vaihtuu ja päävalmentaja jatkaa. Toinen vaihtoehto on se, että GM jatkaa ja päävalmentaja vaihtuu. Kolmas on se, että molemmat lähtevät. Mahdollisuudet sille, että molemmat jatkaisivat, ovat täysin nollissa, Seravalli täräyttää.

Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Flames romahti lopulta niukasti ulos pudotuspeleistä. Varsinkin päävalmentaja Sutteria on moitittu pelitavasta, joka sitoo suurimmat supertähdet orjalliseen pelitapamuottiin. Seuran kesän tähtihankinta Jonathan Huberdeau on tästä paras esimerkki. Viime kaudella Florida Panthersin raikkaassa hyökkäävässä pelitavassa 115 pistettä tehtaillut kanukki on iskenyt tällä kaudella vain 15 maalia ja 55 tehopistettä.