Rauman Lukon hyökkääjä Antti Saarela, 21, saattaa jatkaa kauttaan rapakon toisella puolella. Lukon kausi päättyi maanantaina puolivälieräsarjaan HIFK:ta vastaan.

Chicago Blackhawksin seurajohto yrittää saada kesällä 2019 4. kierroksella (123.) varatun Saarelan AHL-seura Rockford IceHogsin mukaan loppukaudeksi. Saarelan NHL-oikeudet kuuluvat Blackhawksille heinäkuuhun saakka.

– Haluamme tehdä tulokasopimuksen Saarelan kanssa, on hän tulossa tänne tai ei. Saarela on sellainen pelaaja, jonka uskomme tekevän tulosta meille tulevaisuudessa. Haluamme hänet tänne niin pian kuin mahdollista. Olisi upeaa, jos hän tulisi tänne jo tällä kaudella. Jos se ei onnistu, niin näemme hänet tulokasleirillä ja varsinaisella NHL-leirillä, Blackhawksin apulais-GM ja pelaajien kehitysjohtaja Mark Eaton kertoo The Athletic -sivustolle.

Saarela teki kuluneella kaudella runkosarjan 41 ottelussa seitsemän maalia ja 18 tehopistettä. Huippunopea toisen polven hyökkääjä kirjasi pudotuspeleissä kuudessa ottelussa tehot 2+0.