Philadelphia Flyersin GM Chuck Fletcher tiedotti tiistaina solmineensa yksivuotisen tulokassopimuksen vapaana agenttina olleen puolustajan Will Zmolekin, 23, kanssa.

Zmolek on edustanut edelliset neljä kautta Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa pelaavaa Bemidjin yliopistoa.

Zmolek on ollut tällä kaudella yksi NCAA-sarjan parhaita pelaajia. 190-senttinen ja 88-kiloinen yhdysvaltalainen teki tällä kaudella 36 ottelussa tehopisteet 4+17=21. Jykevä puolustaja on ehdolla arvostettuun Hobey Baker -palkintoon, joka jaetaan NCAA:n parhaalle pelaajalle.

Fletcherin mukaan Zmolek aloittaa ammattilaisuransa AHL:ssä Lehigh Valley Phantomsin joukkueessa.

Zmolekin isä Doug Zmolek on Minnesota North Starsin vuoden 1989 ensimmäisen kierroksen (7.) NHL-varaus. NHL-urallaan fyysisestä pelaamisestaan tunnettu isä-Zmolek tahkosi taalaliigassa 467 ottelua (11+53) ja keräsi 905 jäähyminuuttia.

Zmolekin agentti Ben Hankinson uskoo Flyers-fanien ihastuvan nuoren Zmolekin pelityyliin.

– Onnittelut uusimmalle asiakkaalleni Will Zmolekille NHL-sopimuksesta Flyersin kanssa. Flyers-fanit tulevat rakastamaan (häntä). Will on hyvä puolustaja, joka pelaa Flyersin tyylistä rajua jääkiekkoa. Omena ei pudonnut kauas puusta. Doug oli legenda ja entinen pelitoverini – hän oli jäällä todellinen soturi ja eläin, Hankinson hehkutti Twitterissä.

Ben Hankinson

@BenHankinson
Congrats newest client Will Zmolek signing @NHLFlyers from Bemidji State @BSUBeaversMHKY. Flyers fans going to love ♥️ Will he's good D plays hard in your face Flyers hockey. 🍎doesn't fall far from🌳, pops Doug Zmolek legend ex-teammate @McAlpine39 & I - absolute warrior/animal.

Philadelphia Flyers

@NHLFlyers
We have announced the club has signed defenseman Will Zmolek to a one-year entry-level contract beginning with the 2023-24 season. #FueledByPhilly nhl.com/flyers/news/fl…