Boston Bruinsin yllättävä päätös hankkia Dmitri Orlov Washington Capitalsista tuli puskista Columbus Blue Jacketsin suomalaispomo Jarmo Kekäläiselle.

Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan Kekäläinen oli sopinut Bruinsin GM Don Sweeneyn kanssa valmiiksi pelaajakaupan, jossa Vladislav Gavrikov siirtyisi loppukaudeksi Bruinsiin. Sen sijaan Bruins hankkikin pakistoonsa toisen venäläispuolustaja Orlovin.

– Blue Jacketsissa ajeteltiin, että heillä oli Gavrikovin Bruins-siirto valmisteluna yli viikon ajan, Portzline kertoo ja lisää vaihtohinnaksi sovitun useita varausvuoroja ja pelaajia.

Kekäläiselle uutinen oli taatusti harmillinen, sillä Blue Jacketsin uskottiin odottavan Gavrikovin Bruins-treidin toteutumista saadakseen vaihdossa 1. kierroksen varausvuoron, jonka seura olisi käyttänyt nuoren tähtipuolustaja Jacob Chychrunin hankintaan Arizona Coyotesista. Sekä Gavrikov että Chychrun ovat olleet viime ajat pois joukkueidensa pelaavista kokoonpanoista siirtoihin liittyvistä syistä.

– Columbuksen mielestä osapuolilla oli suullinen sopimus ja jopa tätäkin enemmän. Boston vastasi: ”ei, mikään ei ole varmaa ennen kuin se on varmaa”, Sportsnetin Elliotte Friedman puolestaan kommentoi asiaa.