NHL-joukkue Carolina Hurricanes ja sen maalivahti Antti Raanta ovat taalaliigassa loistoiskussa. Canes voitti Ottawa Senatorsin lauantain vastaisena yönä 4-0, ja suomalaismolari otti kiinni kaikki 32 laukausta.

Viime kaudella Canesissa debytoinut suomalainen pelasi seurassa 49:nnen ottelunsa – ja otti 30:nnen voittonsa. Merkkipaalu on omalla tavalla historiallinen.

Canesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa nopeammin 30 voittoon on kyennyt vain kaksi kassaria. He ovat Frederik Andersen 40 pelissä ja Martin Gerber 42 ottelussa. Nämä toteutuivat kausina 2021-22 ja 2005-06.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Antti Raanta earned his 30th win in his 49th game with Carolina since joining the club last season. Only two goalies in @Canes / Whalers history earned 30 wins faster: Frederik Andersen (40 GP in 2021-22) and Martin Gerber (42 GP in 2005-06).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten (86) kerännyt Canes liitää nyt jo viiden ottelun voittoputkessa. Edellisessä 16 pelissä se on hävinnyt vain kahdesti ja varsinaisella peliajalla kerran.

– Se 2-6-tappio NY Rangersia vastaan ei ollut tietenkään sitä, mitä halusimme. Sen jälkeen olemme pyrkineet pitämään kiinni pelisuunnitelmastamme ja se on toiminut aika hyvin, Raanta sanoi edustamansa seuran nettisivuilla.

– On ollut mukavaa olla kotona ja pelata matseja täällä.