NHL-joukkue Montreal Canadiensissa pelaava Jesse Ylönen ei ole saanut hanoja kauden 16 pelissä auki, ja tilillä on vain viisi syöttömerkintää. Vastaavasti AHL:n puolella Laval Rocketissa tehot näyttävät lukemia 9+20=29.

Taalaliigassa yli 1 200 ottelua pelannut Stanley Cup -voittaja , Habsin legendaarinen luotsi Martin St. Louis ei kuitenkaan ole huolestunut tai tyytymätön. Hän kommentoi tarunhohtoisessa vasta 31 ottelua pelanneen suomalaisen tilaa NHL:n nettisivuilla.

– Hän vaikuttaa vapautuneelta kaukalossa. Hän on kaveri, joka voi pelata monessa eri roolissa ja eri ketjuissa. Hän on hyvin vastuullinen.

Ylösen hyökkäävässä puolessa on kuulemma vielä kehittämistä.

– Kaikkien nuorten pelaajien tavoin hänen on pidettävä huolta puolustuspelaamisesta. Sitten kun valmentaja vakuuttuu siitä, että pelaaja tekee oikeita ratkaisuja, huomion voi kääntää hyökkäyspeliin.

Ylönen itsekin sanoi, että hän keskittyy eniten puolustuspelaamiseen, mutta samalla pelaaja pyrkii myös luomaan hyökkäyspeliä.

– En sanoisi, että kyseessä on hätätilanne, vaikka haluankin saada tehoja, pelaaja painotti kertoen ajatuksia myös tulevasta.

– Tavoite on tietysti pysyminen Montrealissa. Joka ilta tulee tilaisuus todistaa, että kuulun tähän joukkueeseen. Täytyy vain pystyä näyttämään, että voin auttaa joukkuetta, niin silloin valmentajilta tulee luottoa.

Montreal on Atlantin divisioonassa viimeinen, eikä se tule kyllä yltämään jatkoon mitenkään.