Pohjois-Amerikassakin viidellä eri kaudella pelannut Riku Helenius muisteli Urheilucastin vieraana elämänsä erikoisimpia pelipaikkoja.

Ensimmäisenä 34-vuotiaalle ex-maalivahdille tuli mieleen venäläisseura HK Metallurg Novokuznetsk, joka pelaa kotiottelunsa Etelä-Siperiassa. Helenius pelasi kyseisessä kaupungissa Jokerien kanssa KHL:ää. Nykyisin seura pelaa VHL:ssä.

– Metallurg Novokuznetsk. Se on se paikka, jossa ihmiset vetävät sitä ”krokotiilihuumetta” ja sitten heiltä alkaa tippumaan naamasta palasia irti. Siitä kaupungista on tehty se dokumenttikin. Se on ihan virallinen persläpi, Helenius täräytti podcastissa.

Jos Novokuznetsk ei tehnyt mieheen vaikutusta, niin ei tehnyt myöskään Elmira, joka on sijaitsee New Yorkin osavaltiossa.

– Pelasin siellä Elmira Jackalsin riveissä jonkun kuukauden ajan. Siinä kaupungissa asui 20 000 ihmistä ja siellä oli ollut jonkinlaista teollisuutta joskus, mutta sitten, kun keksittiin koneet, niin ne korvasivat ihmiset. Ihan h*lvetin masentava paikka.

– Asuttiin siellä sellaisessa seuran hankkimassa pienessä omakotitalossa, joka oli vähän ränsistynyt. Koko kämppä oli vessaa myöten kokolattiamattoa, Helenius muistelee.

Yllä mainittujen kaupunkien lisäksi listalle päätyi myös Yhdysvalloissa sijaitseva Augustan kaupunki, joka ei ollut Heleniuksen mukaan hyvä paikka pelata jääkiekkoa. Myös suomalaisen edustama seura, Augusta Lynx, ajautui lopulta konkurssiin kesken kauden.