Columbus Blue Jackets tiedotti aiemmin tänään, että hyökkääjä Gustav Nyquistin runkosarja päättyy olkapäävammaan. 33-vuotiasta ruotsalaista on pidetty lähes varmana vaihtokaupan kohteena tulevalla siirtorajalla.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin tietojen mukaan Nyquist saattaa sittenkin kuntoutua jo runkosarjan loppuun mennessä. Ruotsalaistaituri olisi tämän myötä mahdollisesti käytettävissä pudotuspeleissä, kunhan Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen löytää sopivan vaihtopartnerin.

Nyquistin 5,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tulevana kesänä.

Erikoista on se, että loukkaantunut Nyquist on kiinnostavampi vaihtonappula NHL-seuroille, kuin terve mies. Nyquistin voi laittaa pitkäaikaisesti loukkaantuneiden pelaajien listalle (LTIR) ja näin hänet hankkiva seura saisi ylittää palkkakattonsa ylärajan väliaikaisesti 5,5 miljoonalla dollarilla. Palkkakatto ei ole voimassa pudotuspeleissä, joten Nyquistin saisi vapaasti aktivoida kevään tärkeisiin peleihin.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Keeping an eye on Nyquist situation in Columbus. His injury will keep him out until late regular season, but told he will be playoff ready. Still a trade chip.

CBJ Public Relations

@BlueJacketsPR
INJURY UPDATE: #CBJ forward Gus Nyquist, who was placed on Injured Reserve on Jan. 28, is expected to miss the rest of the regular season. He suffered a shoulder injury, which will not require surgery, at Edmonton, on Jan. 25.