Takavuosien parhaisiin NHL-voimahyökkääjiin lukeutunut Todd Bertuzzi paljastaa Clearing The Crease -podcastissa omakohtaisen tarinan New York Islandersin entisestä seurapomosta Mike Milburysta.

Islandersissa GM:n ja päävalmentajan pestejä samaan aikaan 1990-luvun lopulla hoidellut kiistelty seurapamppu ei liiemmin tullut toimeen nuoren Bertuzzin kanssa. Kanukkilaiturille olikin lopulta tarjolla todellista koirankoppikohtelua.

– Minulla ja Mikella oli melko raju suhde. Olen anteeksiantavainen kaveri. Tuolloin tapahtui paljon paskamaisia juttuja, joiden ei olisi pitänyt tapahtua.

– Lopulta pyysin siirtoa ja hän vastasi: ”Okei, mene ulos huoneesta niin katson mitä voin tehdä”. Hänen sihteerinsä Ginger kutsui minut takaisin viiden minuutin kuluttua. Hän (Milbury) sanoi ”Jep, treidasin sinut juuri Utah Grizzliesiin (farmiseura). Pakkaa tavarasi, lähde alas ja pidä hauskaa, kusipää”.

Tämän jälkeen Bertuzzi matkusti Utahiin vain todetakseen, että Milbury kutsui hänet välittömästi takaisin NHL-miehistöön. Tämän jälkeen seurapomo istutti nuorta Bertuzzia katsomossa, kunnes lähetti tämän takaisin Utahiin.

Bertuzzi sai kauan odottamansa treidin kesken kauden 1997-98. Matka jatkui Vancouver Canucksiin, jossa voimahyökkääjä nousi lopulta yhdeksi seuran kulttipelaajista.

– Sain onneksi jäädä AHL:ään 13 pelin ajaksi, minkä jälkeen elämäni mullistanut treidi tapahtui ja sain siirron Vancouveriin, Bertuzzi muistelee.

Bertuzzi vietti Canucksissa kahdeksan tehokasta kautta. Johtavan pelaajan roolistaan huolimatta Bertuzzi jäi lopulta monien mieleen surullisen kuuluisasta Steve Moore -tapauksesta. Video aiheesta katsottavissa täältä.