NHL:ssä parhaimmillaan kaudella 2019-20 komeat 30 runkosarjapinnaa (16+14) 58 otteluun iskeneen Montreal Canadiensin Joel Armian kuluva kausi on ollut silkkaa tuskaa.

Tuon mainituksen piste-ennätyksen aikoinaan Buffalo Sabresissa iskenyt pelaaja ei ole nyt tehnyt 26 pelissä yhtään maalia, ja kaikkiaan tilillä on vain kolme syöttöpinnaa. Tehotilasto näyttää lukemaa -7.

Montreal Gazette -lehti kirjoitti, että joukkueen päävalmentaja Martin St. Louis on tehnyt kaikkensa auttaakseen Armiaa saamaan maalitilin auki.

– Hän on ollut ylivoimassa, hän on pelannut ykkösketjussa Nick Suzukin ja Cole Caufieldin kanssa, mutta mikään ei ole toiminut, lehti sadatteli.

Lisäksi lehden mielestä Armia ole koskaan onnistunut yhdistämään kokoaan ja loistavaa taitoa NHL:ssä. Porilainen on esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan 192 senttiä pitkä ja 99 kiloa painava.

– Armia on sellainen pelaaja, joka voi todella turhauttaa sekä valmentajia että faneja välinpitämättömältä näyttävällä pelityylillä.

Nyt viime yönä asiat olivat edenneet siihen pisteeseen, ettei Armia pelannut Habsin Nashville Predators -pelissä.

– En ole sellainen kaveri, joka luovuttaa ihmisten suhteen nopeasti. En ole henkilökohtaisesti turhautunut häneen, Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis sanoi kertoen, että elämässä kaikella – myös kärsivällisyydellä – on viimeinen käyttöpäivä.

Luotsin pinna siis tavallisesti kestää, mutta Armian tie on nyt vienyt poppareille katsomoon. Ei kuulosta yhtään hyvältä.