New York Rangersin superlupaus Alexis Lafrenière, 21, on noussut NHL:n kuumimpien siirtohuhujen keskiöön.

Cheknews-kanavan ja The Athletic -sivuston Vancouver Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwal raportoi, että Canucks olisi kiinnostunut Rangersin kesän 2020 NHL:n ykkösvarauksen palveluksista.

– Canucks tuntee tämän pelaajan perusteellisesti. Canucksin apulais-GM Emilie Castonguay oli Lafrenièren entinen pelaaja-agentti. Canucks aloitti kyselemään Lafrenièren perään heti sen jälkeen, kun Rangers jätti hänet ulos kokoonpanosta. Rangers on hyvinkin tietoinen Canucksin kiinnostuksesta, Dhaliwal kertoo.

Dhaliwal uskoo, että Canucksilla olisi tarvittavia palasia vaihtokaupan maaliin viemiseen. Yksi potentiaalinen vaihtonappula on hirmukautta pelaavaa Bo Horvat, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Yli 50 maalin tahdissa viilettävän kanadalaissentterin jatkosopimusneuvottelut ovat junnanneet pahasti paikallaan.

– Lafrenière ei tule irtoamaan halvalla, mutta Canucksilla on Bo Horvatin kaltaisia palasia vaihtokaupan syntymiseen. Tämä edellyttää tietysti sitä, että Rangers olisi valmis luopumaan Lafrenièresta.

Lafrenièrella on ollut jo kolmen kauden ajan vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa Rangersin kärkiketjuissa. Huippulupaava kanadalainen on tehnyt tällä kaudella 37 ottelussa tehopisteet 5+12=17.