Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins iskivät yhteen Suomen aikaa myöhään maanantai-iltana NHL:n talviklassikossa. Se päättyi Pensin osalta raskaaseen pettymykseen, kun joukkue johti matsia pitkälle päätöserään.

Boston vei kuitenkin pisteet maalein 2-1. Jake DeBrusk osui 47. ja 57. peliminuutilla. Penguinsin vierasmaali oli Kasperi Kapasen käsialaa.

Kapanen on ollut viime aikoina loistavassa vedossa. Kasassa on pisteet 6+10=16, mutta näistä 11 (5+6) on syntynyt joulu-tammikuun aikana.

– Mielestäni pelasimme melko vakaan ottelun, nähdäkseni olimme parempi joukkue ison ajan pelistä. Boston on hyvä joukkue ja siihen on syynsä, miksi he ovat NHL:n kärjessä, suomalaispelaaja mietti seuransa kotisivuilla.

Maanantai-illan osuma oli pelaajalle jo tämän uran toinen ulkojäillä. Ensimmäinen syntyi aikoinaan Toronto Maple Leafsissa, jota Kapanen edusti kausina 2015-20.

– Tuo on jokseenkin epätodellista. Jotkut eivät pääse pelaamaan ulkojääpelejä lainkaan, joten olen onnekas kahden maalin miehenä. Nytkin tunnelma oli uskomaton, hetki oli erityinen, Kapanen pähkäili.