NY Islandersin Aatu Rätyn NHL-uran alku on ollut plusmerkkinen. Pelaaja on esiintynyt neljässä matsissa, ja maalitili aukesi heti avausottelussa.

Räty iski hanansa auki Florida Panthersia vastaan jouluaattoyönä, jolloin tuli myös ottelukohtaiset ennätysminuutit (11.25). Sen jälkeen hyökkääjä on vetänyt tehoitta, mutta esimerkiksi plusmiinussaldo ei ole painunut miinukselle.

– Olen pelannut vuosien saatossa monien sellaisten kanssa, jotka tarvitsevat paikan kahdesta kärkiketjusta tai eivät onnistu, Islesin Matt Martin sanoi NHL:n nettisivuilla ensiksi.

– Hän vaikuttaa peliin hyvällä tavalla. Hän on hyökkäyssuunnan pelaaja, mutta pelannut nelosketjun roolissa tehokkaasti, luonut paikkoja ja onnistunut puolustussuuntaan. Se ei ole mikään helppo homma.

Oululainen Islesin vuoden 2021 kakkoskierroksen 52. varaus on pelannut lisäksi 23 AHL-pelissä. Saldo Bridgeport Islandersissa on 5+7=12.

– Hän on fiksu pelaaja. Pelaamme ajoittain monimutkaista puolustusalueen puolutuspeliä ja hän lukee tilanteet oikein sekä tekee oikeat ratkaisut.

– Hänellä on loistavasti taitoa. Hän jatkaa kasvuaan ja kukoistustaan, ja hänestä tulee erinomainen pelaaja.

33-vuotias Islanders-laituri Martin on pelannut tarunhohtoisessa kaudesta 2009-10 kaikkiaan 854 runkosarjan pelissä. Lisäksi kokemusta on 79 pudotuspeliottelusta.