New York Rangersin päätös heivata NHL:n vuoden 2020 ykkösvaraus Alexis Lafreniere katsomoon on saanut kiekkomediat spekuloimaan jopa 21-vuotiaan laitahyökkääjän jatkolla seurassa.

Rangersiä läheltä seuraava NHL-toimittaja Arthur Staple muistuttaa, että seurajohdolla on kuluvan kauden jälkeen tehtävänä isoja päätöksiä. Runkomiehistä mm. tähtipakki K’Andre Millerin sekä hyökkääjä Filip Chytilin sopimukset ovat umpeutumassa. Myös Lafrenieren tulokassopimus päättyy tähän kauteen. Staplen mukaan Lafrenieren tapauksessa ollaan ”kriittisellä pisteellä”.

– Jos asiat jatkuvat nykyisellä mallilla, Rangersin on tehtävä päätös sen suhteen, pitävätkö he Lafrenieren riveissään vai kauppaavatko he entisen ykkösvarauksensa toisaalle sen sijaan, että pohtisivat sitä, minkä arvoisen jatkosopimuksen tämä ansaitsee, Staple kirjoittaa.

Toimittaja lainaa artikkelissaan nimettömänä pysyttelevää NHL-kykyjenetsijää, joka ei löydä entisen superlupauksen pelaamisesta juurikaan positiivisia signaaleja.

– Hän ei tunnu saavan mitään aikaan kiekon kanssa tai ilman sitä. Häntä on vaikea löytää kentältä, sillä hänen vaikutuksensa pelin kulkuun on niin mitätön. En tiedä onko kyse itseluottamuksen puutteesta, mutta hänen kehityskäyränsä näyttäisi ottaneen askeleen taaksepäin, kykyjenetsijä niputtaa.

Lafreniere on yhdistetty treidihuhuissa myös mahdolliseen Patrick Kane -kauppaan, johon myös Rangersin toisen kärkivarauksen Kaapo Kakon nimi on liitetty viime aikoina. Lue lisää Kakko-Kane-treidihuhuista täältä.