Kanadan Connor Bedard lähtee tapaninpäivänä käynnistyviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin turnauksen ennakkoon hypetetyimpänä pelaajana.

Chicago Blackhawksin hyökkääjälegenda Patrick Kanen mukaan Bedardia ympäröivä hehkutus on täysin ansaittua.

– Harjoittelin Bedardin kanssa kesällä yhdessä joidenkin muiden NHL:n parhaiden pelaajien kanssa, ja tämä kaveri jäi todella mieleeni. Se kaikki hypetys on aiheellista. Uskon, että hänestä tulee uskomaton pelaaja, Kane hehkuttaa NHL:n kotisivuilla ja kehuu ennen kaikkea Bedardin silmiinpistävää itseluottamusta.

Bedardia on verrattu pelityylinsä puolesta usein juuri Kaneen, joka saapui NHL:ään junnuliigojen supertähtenä. Blackhawks-ikoni muistuttaa Bedardia suurimmasta erosta NHL:n ja junnukiekon välillä.

– Kun saavuin NHL:ään, olin maalintekijä junioreissa, mutta enemmänkin pelintekijä ensimmäisten NHL-vuosieni aikana. Asiat joita teit junioreissa, saattavat toimia, mutta sinulla ei ole enää samaa ylimääräistä tilaa käytössäsi. Mielestäni tilanpuute on suurin ero (NHL:n ja junioriliigan välillä). NHL:ssä sinun on rauhoitettava peliä ja pelattava enemmän give-and-go-tyylisesti. Se on taito, joka kehittyy ajan kanssa, Kane ohjeistaa.

Bedardin uskotaan aloittavan kisat Seattle Krakenista Kanadan rosteriin saapuneen Shane Wrightin rinnalla. Wright on innoissaan tilaisuudesta pelata NHL:n seuraavan sukupolvitason talentin kanssa.

– Bedardin pelinäkemys on niin korkealla tasolla. Hän osaa tehdä peliä. Hän on nopea luistelija. Hän osaa laukoa. Hän tekee käytännössä kaikkea. On todella hauskaa pelata hänen kanssaan, Wright kehaisee.

Wright nostaa esiin myös ominaisuuden, jota Bedardia arvioidessa hänen mukaansa aliarvioidaan.

– Hänen fyysisyytensä ja kyky suojata kiekkoa on jotain, josta ei puhuta tarpeeksi. Hän ei ole pisin kaveri (178 cm), mutta hän on vahva. Hänen alavartalonsa on todella voimakas, minkä ansiosta hän suojaa kiekkoa niin hyvin. Hän voi pelata isoja pakkeja vastaa kulmissa, Wright muistuttaa.

Nuorten MM-kisat alkavat Kanadan osalta tiistain vastaisena yönä Tshekkiä vastaan. Suomi avaa oman urakkansa tapaninpäivänä kello 18 Sveitsiä vastaan.