Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi oli NHL:ssä varjojen mailla pisteiden takomisen suhteen pitkään, ja esimerkiksi maalihanat aukesivat vasta 11. pelissä. Maali oli samalla vasta kolmas piste pelaajalle.

Nyt hyökkääjä on saanut kuitenkin helpotusta viimeistelyn jonkinlaisiin vaikeuksiin. Porilaishyökkääjä on nimittäin summannut 33 otteluun tehot 4+5, mutta kauden yhdeksästä pinnasta puolet (2+2) on syntynyt menneen kahden viikon aikana.

Kotkaniemi summasi aatonaattoyönä Pittsburgh Penguinsia vastaan yhden syöttöpisteen vajaan 16 minuutin peliajalla. Kotkaniemen yhden runkosarjakauden piste-ennätys on 34 pinnaa (11+23) hänen debyyttisesongilta 2018-19.

Canes otti itselleen pisteet 4-3-jatkoaikavoitolla, ja Carolinakin on ollut tulikuuma. Voitto oli sille nimittäin jo seitsemäs putkeen, pisteputki on jo 13 ottelun mittainen.

Ottelussa pelasi lisäksi kolme muuta suomalaista. Kotkaniemeä muutamia sekunteja enemmän pelannut Teuvo Teräväinen jäi pisteittä, sama oli vajaat 11 minuuttia pelannen Pensin Kasperi Kapasen kohtalo. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 24 kertaa.

Canesin Sebastian Aho oli sivussa alavartalovamman takia.