NHL:ään ja sen Montreal Canadiensiin kesällä ensimmäisenä varattu slovakialainen olympiapronssimitalisti Juraj Slafkovsky oli kelpoiskussa perjantaiyönä Calgary Flames -pelissä. Hän iski Habsille yhden maalin 2-1-voitossa poikkeuksellisella tavalla.

Osuma syntyi jo 13 pelisekunnin jälkeen, ja NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä kerrottiin maalin olleen Habsin nopein avaushäkki itse asiassa päivälleen tasan 12 vuoteen. Joulukuun 2. päivä vuonna 2010 Montreal onnistui tekemään avausmaalin 11 pelisekunnin jälkeen.

Kolmannessa erässä roolia otti Cole Caufield, joka iski voittomaalin. Hän on tehnyt NHL:ssä nyt 40 täysosumaa100 runkosarjapelissä.

Canadiensissa debytoineista pelaajista viimeisen 80 vuoden aikana 40 maalin rajan on rikkonut nopeammin vain kolme pelaajaa, NHL PR -tili kertoi Twitterissä.

He ovat tuohon 67 matsissa yltänyt Maurice Richard, 90 peliä rajapyykkiin tarvinnut Jean Beliveau ja samassa siihen yltänyt Bernie Geoffrion.

Slovakialainen iskenyt tällä kaudella kuusi pinnaa lukemin 4+2, Habsin sisäisen pörssin toiseksi tehokkain, eli Caufield on summannut tällä kaudella pisteet 13+9=22.