Detroit Red Wingsin Ville Husso nousi joukkueensa sankariksi torstaiyönä, kun hän torjui 3-0-voiton Nashville Predatorsista. Husso venyi kumilätkän eteen 26 kertaa.

Helsinkiläiskasvatti on saanut kaudelle hurjan alun. Kun nollapeli oli hänelle kolmas kauden 13:nnessa pelissä, liitti Husso nimensä seurahistoriaan.

Hän on vasta kolmas kassari Detroitin ja sitä edeltäneiden joukkueiden – Detroit Cougars ja Detroit Falcons – historiassa, joka on pystynyt ottamaan kolme nollaa maksimissaan 15 ensimmäisessä ottelussa.

Muut ovat neljään nollapeliin kaudella 1926-27 pystynyt Hap Holmes ja kolme nollaa sesongilla 1928-29 ottanut Dolly Dolson. Kuten vuosiluvuista näkee, on kysessä todella harvinainen temppu.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ville Husso improved to 8-2-3 through his first 13 appearances with the @DetroitRedWings with a 2.36 goals-against average, .922 save percentage and three shutouts.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Husso kommentoi urakkaansa Bally Sportsin mukaan rauhallisesti. Kaksi pinnaa oli tärkeä juttu.

– Vain voitot merkkaavat minulle. Äijät pelasivat uskomattoman hyvin, kahden miehen alivoima oli hämmästyttävä tappo.

Red Wings joutui pelaamaan toisessa erässä kahden miehen alivoimaa puolisentoista minuuttia.

– Uskon meidän olevan nyt hyvällä tiellä. Mutta on myös asioita, joissa voimme olla parempia. Työnteko on kuitenkin nyt hyvällä tasolla.

Husson tähdittämä Detroit on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin joukkueista viidenneksi eniten.