Yksi tehotilaston miinukset viime yönä välttänyt St. Louis Blues -pelaaja oli puolustaja Niko Mikkola, joka sai 2-6-tappioon päättyneessä Buffalo Sabres -pelissä tilastoon jollain ihmeellä lukeman +1. Mikkola luuti hurjassa tappiopelissä reilut 17 minuuttia.

Suomalaisella taitaa pyyhkiä henkilökohtaisesti hyvin. Hän on joukkueensa tehotilaston yksinäinen kärkinimi lukemalla +8.

– Olen nauttinut isojen minuuttien pelaamisesta. Minusta tuntuu jokaisessa pelissä itsevarmalta, kun valmennukselta tulee luottoa. Minusta tuntuu varmemmalta kuin aiemmin. Yritän vain pelata viisaasti, Mikkola sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Mistä moinen positiivinen vire?

– Yritän pelata yksinkertaisesti. Kesällä työstin pieniä juttuja, mitä teen myös harjoitusten jälkeen, ja yhtenä kehityskohtana on ollut kiekon nopeampi liikuttaminen.

Taannoin Mikkola sai ansaitun luottamuslauseen, kun hän pelasi Colorado Avalanchesta irronneessa 3-2-voitossa pelin loppuhetkillä peräti kolmen miehen alivoimalla.

Blues-pelaajista jäähyllä olivat samanaikaisesti Justin Faulk ja Pavel Buhnevitsh, ja samalla Avsin maali möllötti tyhjänä.

– Se oli yksi osoitus luottamuksen kasvusta. Ottelun loppu oli hullu, kolmella kuutta vastaan pelaaminen on kovaa. Siinä vain toivoo, että maalivahti tekee tarvittavat torjunnat ja itse pystyy korjaamaan paluukiekot ulos alueelta. Silloin kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista kahdeksanneksi eniten. Pistepussi näyttää 20 pinnaa 19 pelatun matsin jälkeen.