Kristian Vesalainen pelasi neljä kautta Pohjois-Amerikassa, mutta todellinen NHL-läpimurto jäi tekemättä. Suomalaislupaus jäi pieneen rooliin Winnipeg Jetsissä. Täksi kaudeksi hän halusi palata Eurooppaan isomman vastuun perässä.

Ilta-Sanomien haastattelussa Vesalainen kertoo avoimesti ajastaan Pohjois-Amerikassa. Tarunhohtoisessa pelaaminen ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Se oli sitä grindaamista. Vähillä minuuteilla koetin pelata paskat housussa niin sanotusti. Ettei vaan tule virheitä, Vesalainen sanoo.

– Kolme neljä vuotta ehdin siellä olla, eikä se touhu minun osaltani muuttunut oikein miksikään. Se oli sitä neloskenttää. Piti vain tehdä ne tietyt jutut, eikä saanut hirveästi sooloilla. Ei se ollut sellaista, että olisin enää halunnut jatkaa siellä.

Aika Winnipegissä oli todella raskasta.

– En voi sanoa voineeni hirveän hyvin. Eniten se oli raskasta juuri henkisesti. Kyllä siinä joutui aina päivisin soittelemaan kavereita läpi, että pääsi irti kiekosta, Vesalainen kertoo.

– Oli vaikea latautua peleihin. Totta kai yritin parhaani, mutta aika iso pettymys siinä tulee, kun saa pelata sen neljä minuuttia. Se oli kova paikka. Aika pohjalla kävin.

Hiljattain Vesalainen siirtyi Liigaan HIFK:n riveihin. Alkukaudella hän pelasi 15 ottelua SHL:ssä tehoin 1+2=3.