Järkyttävässä kiusaamiskohussa ryvettynyt puolustaja Mitchell Miller, 20, on solminut NHL:n tulokassopimuksen Boston Bruinsin kanssa.

Miller on alkujaan Arizona Coyotesin vuoden 2020 neljännen kierroksen (111.) varaus, mutta kuvottavien tietojen tultua julki Coyotes päätti vapauttaa huippulupaavan puolustajan.

Miller piti jääkiekosta välivuoden kaudella 2020-21. Viime kaudella hän pelasi Yhdysvaltojen yliopistosarja USHL:ssä 60 ottelua tehopistein 39+44=83.

Millerin synkkä tausta

Lokakuussa 2020 julkisuuteen kantautui tieto, että Miller oli vuoden 2016 aikana kiusannut kehitysvammaista poikaa Isaiah Meyer-Crothersia. Meyer-Crothersin äidin mukaan hänen poikansa oli henkiseltä iältään neljä vuotta muita ikäisiään nuorempi.

Ohion poliisin mukaan Miller oli jatkuvasti haukkunut tummaihoista Meyer-Crothersia N-sanalla sekä brownieksi.

Tapahtumahetkellä 14-vuotiaan Millerin kerrotaan myös pahoinpidelleen Meyer-Crothersia sekä pakottaneen häntä tekemään epämiellyttäviä asioita, kuten syömään pisoaarissa ollutta tikkaria, jonka päälle Miller ja toinen poika olivat väitetysti virtsanneet. Miller ja toinen kiusaaja saivat lopulta tuomion pahoinpitelystä ja kiusaamisesta.

Uusi mahdollisuus

Bruinsin seurapresidentin Cam Neelyn mukaan Miller aikoo jatkaa työskentelyä ammattilaisten kanssa tullakseen paremmaksi ihmiseksi ja esikuvaksi.

– Boston Bruinsin edustaminen on etuoikeus, jonka otamme vakavasti organisaatiossamme. Vaadimme kunnioitusta ja korkeaa moraalia kaikilta pelaajiltamme ja työntekijöiltämme. Olemme viimeisen kahden viikon ajan viettäneet aikaa Millerin kanssa. Olemme yrittäneet oppia hänestä lisää ihmisenä sekä hänen merkittävistä virheistään, joita hän teki koulussa. Tässä ajassa Miller osoitti ottavansa vastuun teostaan ja olevansa valmis työstämään itseään ammattilaisten kanssa, Neely kommentoi.

Joulukuussa 21 vuotta täyttävä Miller kertoo katuvansa tekojaan. Vielä vuoteen 2021 asti puuttunut anteeksipyyntökin on nyt tehty.

– Kun olin kahdeksannella luokalla, tein äärimmäisen huono valinnan ja käyttäydyin epäkypästi. Kiusasin yhtä luokkatoveriani. Kadun syvästi tekoani ja olen pyytänyt anteeksi häneltä, Miller sanoi tiedotteessa.

Boston Bruins

@NHLBruins
Bruins Sign Mitchell Miller to Entry-Level Contract: bit.ly/3sXzScX