Montreal Canadiensin ykkösvaraus Juraj Slafkovskyn NHL-uran alku on ollut vaisu – tai ainakaan esimerkiksi pisteillä hän ei ole juhlinut. Niitä ei ole kolmen pelin jälkeen tilillä yhtään, tehotilasto näyttää lukemaan -1 ja maalia kohti slovakialainen on päässyt ampumaan ynden ainoan kerran.

Huolissaan ei silti kannata olla. Sportsnet käsitteli asiaa tuoreessa jutussaan.

Canadiens haluaa tarjota pelaajalle arvokasta tietoa siitä, mitä NHL:ssä vaaditaan ollakseen tehokas. Tulokset ovat nyt toissijaisia.

– Nyt on ehdottomasti kyse sopeutumisajasta. Hän käy sitä läpi nyt. Ei ole olemassa merkityksettömiä peliminuutteja, Habsin päävalmentaja Martin St. Louis oli sanonut.

Vajaat parimetrisen ja reilut satakiloisen slovakialaisen on siis ilmeisesti oivallettava erilaisia juttuja – viis välttämättä tehoista.

– Uskon, että Slafkovsky ymmärtää käyttää vartaloaan hyödykseen enemmän kuin ainoastaan taitojaan, St. Louis mietti.

Sportsnet komppasi luotsia.

– He valitsivat hänet ykkösenä tietäen, että kyseessä voi olla useita vuosia kestävä projekti, ennen kuin hän sellainen pelaaja, jota hänestä kuvitellaan tulevan.

18-vuotiasta olympiamitalistia yli kymmenen vuotta vanhempi joukkuekaveri Brendan Gallagher antoi armoa suurlupaukselle.

– Hänellä on positiivinen asenne. Työskentelemme pienten asioiden parissa. On se nyt sitten viikko tai kaksi Habsin matkassa, antaa tämä aika hänelle ymmärrystä.

– Hänen pitää tehdä erilaisia toistoja. Hän ottaa steppejä kyllä. Uskon, että voimme auttaa häntä paljon ja olla positiivisia, rakentavia ja niin edelleen.

Slovakialaisen uran kolmas ottelu tarunhohtoisessa päättyi sunnuntain vastaisena yönä 1-3-tappioon Washington Capitalsia vastaan.