NHL-kauden 2022-23 palkkavertailun ykkösnimi on melkoinen yllätysnimi. Dallas Starsin hyökkääjä Tyler Seguin nettoaa alkavalla kaudella jopa 13 miljoonan dollarin kokonaispalkkaa.

Seguin allekirjoitti vuonna 2018 kahdeksanvuotisen ja 9,85 miljoonan dollarin keskipalkalla varustetun sopimuksen. CapFriendly-sivuston mukaan Seguin tienaa tästä kaudesta 13 miljoonaa dollaria, mutta ensi kaudella palkka tipahtaa kahdeksaan miljoonaan.

Seguinin ura on lähtenyt viime vuosina jyrkkään laskuun. 30-vuotias kanadalainen teki viime kaudella runkosarjassa vaatimattomat 49 tehopistettä. Miehen teholukema oli hyytävä -21.

NHL:n toiseksi kovapalkkaisin pelaaja tällä kaudella on New York Rangersin venäläishyökkääjä Artemi Panarin, joka tienaa 12,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Myös Aleksander Barkov ja Connor McDavid kuuluvat NHL:n kärkitienaajiin 12 miljoonan dollarin palkallaan.