Kris Letang, Sidney Crosby sekä Jevgeni Malkin ovat muodostaneet Pittsburgh Penguinsin ydinryhmän jo 15 vuoden ajan.

Kesällä tuo kolmikko oli ensimmäistä kertaa lähellä hajoamista, kun Penguins näytti jo päästävän Malkinin vapaille markkinoille. Crosbyn mukaan sopimukseen osapuolten välillä päästiin vasta aivan viime hetkillä (lue lisää aiheesta täältä).

Myös Letangin mukaan 36-vuotiaasta Malkinista luopuminen olisi ollut Penguinsin seurajohdolta karmea virhe.

– Mitä tahansa seura yrittikään tehdä korvatakseen hänet, he olisivat jääneet häviäjien puolelle. Malkin on todellinen taikuri. On upeaa, että hän jää luoksemme ja voimme edelleen seurata läheltä, mitä hän tekee jäällä, Letang iloitsee NHL:n kotisivuille antamassaan haastattelussa.

Malkin solmi Penguinsin kanssa lopulta neljän vuoden jatkosopimuksen, joka takaa konkarisentterille 6,1 miljoonan dollarin vuositulot.