Koko NHL-uransa Pittsburgh Penguinsiä edustaneen Jevgeni Malkinin lähtö seurasta oli viime kesänä lähempänä kuin koskaan aiemmin.

Penguinsin kapteeni Sidney Crosby paljastaa 32 Thoughts -podcastissa, että Malkinin siirtyminen toisaalle oli vain minuuttien päässä miehen aiemman sopimuksen ollessa umpeutumassa kesällä.

– Kyllä hikoilutti! Kaikki meni niin viime hetkeen. Viimeisenä päivänä (ennen UFA-markkinoiden avautumista) ilmassa oli vielä paljon epävarmuutta, Crosby paljastaa pitkäaikaisen seurakaverinsa neuvotteluista.

Crosby muistuttaa samalla, että viimeinen sopimusvuosi saattaa olla pelaajille todella stressaava siinä tapauksessa, ettei jatkosopimusta synny ajoissa.

– Ennen kaikkea siitä tulee vaikeaa loppukaudesta. Yrität pysyä positiivisena, mutta tiedostat silti, että on olemassa mahdollisuus sille, ettei neuvotteluja saada maaliin. Epävarmuus on hyvin raskasta, Crosby muistuttaa.

Mediahuhujen mukaan Crosby näytteli lopulta suurta roolia siinä, että Malkin jatkaa uraansa Penguinsissä – todennäköisesti uransa loppuun asti.

– En normaalisti yritä vaikuttaa neuvotteluihin, mutta tässä tapauksessa seurajohto tiesi tarkalleen, mitä ajattelen, NHL:n parin viime vuosikymmenen kansikuvapoika myöntää.

Malkin ja Penguins solmivat lopulta neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka takaa 36-vuotiaalle veteraanille 6,1 miljoonan dollarin vuositulot.