Edelliset neljä kautta NHL:ssä Edmonton Oilersin riveissä pelannut suomalaisvahti Mikko Koskinen jätti Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja siirtyi täksi kaudeksi Sveitsin pääsarjaan. Seuraavan kahden kauden ajan Koskinen edustaa HC Luganoa.

34-vuotias Koskinen on saanut mainion startin uralleen Sveitsissä. Hän on pelannut kaksi ottelua torjuntaprosentilla 98,0% päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 0,50. Ensimmäisestä ottelustaan hän torjui voiton ja nollapelin kun taas toisessa ottelussaan hän päästi yhden maalin selkänsä taakse.

Koskisen viime vuosiin on kuitenkin mahtunut paljon vastoinkäymisiä. Viimeiset vuodet ovat olleet osittain hankalia senkin vuoksi, että hän sai niskaansa ajoittain armotonta kritiikkiä peliesityksistään NHL:ssä. Koskinen kommentoi saamaansa kritiikkivyöryä sveitsiläisen Blick-lehden haastattelussa Sveitsin debyyttinsä jälkeen.

– Siellä on erilainen ilmapiiri. Siellä pelataan vain jääkiekkoa. Joskus tunsin itseni syntipukiksi, eikä sillä ollut väliä mitä tein. Mutta joukkuetoverini tukivat minua aina. Mielestäni viime kausi oli minulta hyvä ja voin olla ylpeä 27 voitosta. Olen vain pettynyt, että emme pystyneet voittamaan Stanley Cupia. Olimme aika lähellä, mutta Colorado oli parempi välierissä.

Koskinen sanoi, ettei itse juurikaan piittaa siitä, mitä hänestä puhutaan. Kahden lapsen isänä hän muistutti kuitenkin, että häneen liittyvät asiat koskettavat hänen läheisiäänkin.

– Kyse ei ole vain minusta. Joskus minusta tuntui, että perheeni oli huolissaan siitä, kun minua kritisoitiin.

Viime kaudella Koskinen pelasi NHL:ssä 45 ottelua torjuntaprosentin ollessa 90,3%. Päästettyjen maalien keskiarvo näytti lukemaa 3,10 ja hän onnistui pelaamaan yhden nollapelin.