NHL:n pitkäaikainen konkaripuolustaja Zdeno Chara on päättänyt upean ja mittavan pelaajauransa. Slovakialainen kertoi lopettamispäätöksestään Instagram-tilillään.

45-vuotias Chara kertoi päivityksensä yhteydessä, että hän allekirjoittaa Boston Bruinsin kanssa vielä yhden päivän sopimuksen. Näin ollen Chara saa lopettaa uransa virallisesti Bruinsin riveissä, jota hän edusti valtaosan pelaajaurastaan.

Chara on NHL-historian eniten runkosarjaotteluita pelannut puolustaja ja kaikkiaan seitsemänneksi eniten NHL:n runkosarjaotteluita pelannut pelaaja. Hän kirjautti tililleen 1 680 runkosarjapeliä (209+471=680) sekä 200 pudotuspeliä (18+52=70). Bruinsin lisäksi Chara edusti New York Islandersia, Ottawa Senatorsia ja Washington Capitalsia. Chara edusti Bruinsia 14 kautta ja toimi joka kaudella myöskin joukkueen kapteenina.

Viime kauden Chara pelasi Islandersin riveissä. Hän viimeisteli 72 otteluun tehopisteet 2+12. Chara on alun perin nimenomaan Islandersin 3. kierroksen varaus (#56) kesältä 1996.

Chara voitti urallaan Stanley Cupin Bruinsin riveissä vuonna 2011. Hän voitti urallaan kertaalleen myöskin NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn.

Maajoukkueurallaan Chara edusti Slovakiaa seitsemän kertaa MM-kisoissa sekä kolme kertaa olympialaisissa. Palkintokaappiin tarttui kaksi MM-hopeaa (2000, 2012).