Hyökkääjälupaus Lukas Reichel on näyttänyt kaapin paikan Chicago Blackhawksin tulokasleirillä.

20-vuotias saksalaishyökkääjä esitti viime yönä harjoitusottelussa Minnesota Wildia vastaan suorastaan dominoivia otteita ja kantoi Blackhawksin selvään 5-0-voittoon. Sulavaliikkeinen ja kiekon kanssa taitava hyökkääjä kirjasi ottelussa neljä syöttöpistettä.

– Reichel nosti pelaamisensa aivan uudelle tasolle. Hän näyttää vahvemmalta ja itsevarmemmalta ahtaissa tilanteissa, kuin viime kaudella. Olen iloinen hänen kehityksestään, Blackhawksin AHL-seura Rockfordin valmentaja Anders Sorensen hehkutti ottelun jälkeen Chicago Sun Times -lehdelle.

Reichel kertoo saaneensa kesän aikana jopa seitsemän kiloa lisää massaa kehoonsa. Viime kaudella 183-senttinen Reichel painoi vain 77 kiloa, joten seitsemän kilon muutos on äärimmäisen merkittävä.

– Pystyn suojaamaan kiekkoa paljon paremmin. Voitan myös enemmän kaksinkamppailuita. Varsinkin yksi-vastaan-yksi -tilanteissa ja kulmaväännöissä tunnen olevani itsevarmempi, Reichel kertoi.

Reichel pääsi viime kaudella kokeilemaan NHL-vauhtia 11 ottelun ajan. NHL-visiitti oli kuitenkin nuorelle lupaukselle haastava, eikä pisteitä kertynyt kuin vain yksi syöttöpiste. Nuorukaisen tehotilasto oli pakkasella hyytävin lukemin -8. AHL:n puolella Reichel paukutti runkosarjan 56 ottelussa kuitenkin komeat tehopisteet 21+36=57.

Reichel valittiin NHL-kauden päätyttyä Saksan maajoukkueen mukaan MM-kisoihin. Blackhawksiin kesällä 2020 17. pelaajana varattu mailataituri teki kisojen neljässä ottelussa tehopisteet 2+3.

Alex DeBrincatin korvaaja on löytynyt?

Uudelleenrakennusvaihetta käyvässä Blackhawksin organisaatiossa on tapahtunut kesällä suuria muutoksia ja tasokkaita pelaajia on vaihdettu tulevaisuuden vastikkeisiin. Yksi lähtijöistä oli viime kaudella yli 40 maalia paukuttanut Alex DeBrincat, jonka mantelinperijäksi Reicheliä osittain kaavaillaan.

Ei olisi suuri ihme, jos Reicheliä testattaisiin jo Blackhawksin harjoitusleirillä Patrick Kanen johtamassa ykkösketjussa. Nuorella saksalaisella on omasta takaa kaikki ominaisuudet olla merkittävä tulosyksikön pelaaja jo alkavalla kaudella.