Iso osa valmistautumista NHL:n varaustilaisuuteen ovat draft-haastattelut. Brian Burke on toiminut erilaisissa NHL:n johtotehtävissä vuodesta 1987, joten hänen muistelunsa kyseisistä juttutuokioista Sportsnetin YouTube-kanavalla ovat varsin mielenkiintoista kuunneltavaa.

Huonoin draft-haastattelun Burken uralla oli Nail Jakupovin kanssa. Venäläislupaus oli jo valmiiksi tympääntynyt, että viidennen varausvuoron omaava Toronto Maple Leafs jututtaa häntä, ja asenne paljastui lopulta niin myrkylliseksi, että joukkueen kykyjenetsijä haastoi Jakupovia jo tappeluun.

Jakupov varattiin kyllä koko varaustilaisuuden ensimmäisenä Edmonton Oilersiin, mutta lupauksia herättävästä tulokaskaudesta huolimatta venäläinen paljastui flopiksi. Kymmenen vuotta varauksesta 28-vuotias hyökkääjä valmistautuu viidenteen perättäiseen kauteensa KHL:ssä.

Burken uran paras haastattelu oli yllättäen Brad Mayn kanssa. Kovanyrkkinen voimahyökkääjä esitteli vahvuutensa niin vakuuttavasti, että sai Vancouver Canucksin haluamaan välittömästi toisen ykköskierroksen varausvuoron.

Burken tuolloin edustama Canucks sai vuodelle 1990 toisen ykköskierroksen varausvuoron, mutta Buffalo Sabres kerkesi varaamaan Mayn neljä vuoroa aiemmin numerolla 14. Kaudella 1997-98 Brittiläisen Kolumbian joukkue sai treidattua tulevan Stanley Cup -voittajan itselleen, ja hän pelasi yli 1000 NHL-ottelun uran keräten yhteensä 2248 jäähyminuuttia.

Jos väliin upotettu video ei näy laitteellasi, saat katsottua sen tästä linkistä.