Dallas Starsin viime kauden päätteeksi jättänyt ja vuoden sopimuksella Anaheim Ducksiin siirtynyt John Klingberg on avannut syitä lyhyelle sopimukselleen.

Ruotsalainen tähtipuolustaja myöntää, että vuoden diili ei ollut optimaalinen vaihtoehto.

– Kun lähdin vapaille markkinoille, tähtäimessämme oli pitkä sopimus. Se ei ole salaisuus. Nykyinen markkinatilanne pakotti meidät kuitenkin muuttamaan strategiaamme, 29-vuotias tähtipakki paljastaa The Orange Countylle.

– Nyt toiveissa on pelata hyvä vuosi, auttaa joukkuetta voittamaan ja samalla laittaa itseni hyvään asemaan tulevaisuutta silmällä pitäen.

Klingbergin mukaan haaste uudelleenrakennuksen keskellä olevan Ducksin alakerrassa on mieleinen. Mies pääsee pelaamaan yhdessä mahdollisesti kolmen tulevaisuuden NHL-supertähden kanssa.

– Se, mitä Trevor Zegras ja Troy Terry tekivät viime kaudella… mielestäni se on jännittävää tulevaisuuden kannalta. Lisäksi he tekivät vapailta markkinoilta todella hyviä hankintoja, kuten Ryan Strome ja Frank Vatrano. Olen innoissani myös pelaamisesta Jamie Drysdalen kanssa. Hän on nuori pelaaja, jolla vaikuttaisi olevan edessään todella valoisa tulevaisuus tässä liigassa, Klingberg luettelee.

Klingberg tienaa alkavasta NHL-kaudesta seitsemän miljoonaa dollaria. Mikäli Ducks ei näytä etenevän pudotuspeleihin, tulee GM Pat Verbeek suurella todennäköisyydellä kauppaamaan ruotsalaisen jonkin mestarisuosikin riveihin viimeistään NHL:n siirtotakarajalla.

Ei hassumpi suunnitelma ensi kaudelle.