Boston Bruinsinin johtoporras GM Don Sweeney etunenässä on isojen päätösten edessä seuran havitellessa Patrice Bergeronin, David Krejcin ja Pavel Zachan nimiä sopimuspapereihinsa.

Bergeron on joukkueen pitkäaikainen keulakuva, Krejci pelasi viime kauden Tshekeissä edustettuaan sitä ennen Bruinsia 15 kauden ajan. Rajoitettu vapaa agentti Zachan oikeudet puolestaan kaupattiin Bostoniin heinäkuun puolivälissä New Jersey Devilsistä.

Boston Globen Kevin Paul Dupontin mukaan Bruins joutuukin tekemään saman ratkaisun, mitä Columbus Blue Jacketsin Jarmo Kekäläinen teki kaupatessaan Oliver Björkstrandin alehinnalla Seattle Krakeniin Patrik Laineen ja Johnny Gaudreaun jättisopimusten tieltä.

– Mikäli Sweeney on pakotettu Björksrandin kaltaiseen lahjatreidiin, todennäköisin lähtijä on laitahyökkääjä Craig Smith, jonka 3,1 miljoonan dollarin sopimusta on jäljellä yksi kausi ja jonka tuotanto oli ailahtelevaista ja turhauttavaa viime kaudella. Kenties uusi luotsi saisi hänestä enemmän irti, ellei hän sitten päätä luottaa nuorempaan, isompaan ja kenties monipuolisempaan Zachaan, Dupont kirjoittaa.

Bruinsilla on tällä hetkellä palkkabudjetissaan vain 4,8 miljoonaa dollaria liikkumavaraa, joskin Brad Marchandin ja Charlie McAvoyn pitkät loukkaantumiset ja näiden palkkojen vapautuminen cap hitiin antaakin seurajohdolle arviolta joulukuulle asti aikaa pelaajakauppoja ajatellen.