Vancouver Canucks on palkannut organisaatioonsa suomalaisosaamista. Seura tiedotti tiistaina, että Marko Torenius aloittaa Canucksin organisaatiossa maalivahtien kehitysvalmentajana sekä seuran farmijoukkue Abbotsford Canucksissa maalivahtivalmentajana.

45-vuotias Torenius on toiminut KHL:ssä maalivahtivalmentajana yhteensä kahdeksan kauden aikana. Hän on tehnyt töitä SKA Pietarille sekä Sibir Novosibirskille. Kaudella 2020-21 hän operoi puolestaan Suomen Jääkiekkoliiton maalivahtiorganisaatiossa.

– Marko tuo runsaasti kokemusta valmennustiimiimme. Hän on työskennellyt muutamien maailman parhaiden maalivahtien kanssa ja kehittänyt heitä. Olemme innoissamme siitä, että hän tuo osaamistaan Canucksin organisaatioon, Abbotsfordin GM Ryan Johnson hehkutti seuran tiedotteessa.

Ennen KHL:ään lähtöään Torenius toimi SM-liigassa Espoon Bluesin maalivahtivalmentajana.

Vancouver Canucks

@Canucks
Vancouver Canucks G.M. Patrik Allvin and Abbotsford Canucks G.M. Ryan Johnson announced today that the organization has named Marko Torenius as Goaltending Development Coach and Goaltending Coach of the Abbotsford Canucks.

DETAILS | vancanucks.co/3oNQHFf