Mennyt NHL-kausi oli puolustaja Markus Nutivaaralle todella vaikea. Florida Panthersin entinen pelaaja ehti pelaamaan pantteripaidoissa yhden ainoan matsin terveshuolien takia.

Pakki on kärsinyt lonkkavammasta, eivätkä ottelumäärät ole nousseet aiemminkaan isoiksi. Esimerkiksi kausi 2020-21 toi vyölle vain 35 matsia ja sitä edellinen sesonki Columbus Blue Jacketsissa 39 ottelua.

– Kävin leikkauksessa ja koen olevani nyt aika lähellä täyttä kuntoa. Vielä pitää saada hyväksyntä päästä täysillä mukaan normaaliin harjoitteluun. Toivottavasti kaikki on kunnossa harjoitusleirin alkuun mennessä, Nutivaara sanoi aiemmin viikolla NHL:n nettisivujen jutun mukaan.

Nykyisin San Jose Sharksia edustava Nutivaara sai pientä toivoa paluusta kaukaloon viime kauden loppupuolella, kun Panthers eteni jatkoon. Paluu kuitenkin jäi.

– Olin todella lähellä pelaamista. Kausi oli pitkä ja pelasin koko kaudella ehkä seitsemän minuuttia. Tämä piti kuitenkin hoitaa, koska olin tuntenut kipua jo parin vuoden ajan. Tuntuu hyvältä, että nyt se on tehty.

Pelaajan tarkka peliaika oli viime kaudella 7.01. Sesongin aina peli olu Detroit Red Wings -matsi lokakuun lopulla.

Nutivaara edustaa ainakin ensi kauden San Josea. Tuo joukkue on puolustajalle NHL-uran kolmas.