Onnettoman Montreal Canadiensin Colorado Avalancheen vaihtanut piikkiöläinen 26-vuotias Artturi Lehkonen on kahden voiton päässä jääkiekkomaailman arvostetuimmasta, eli Stanley Cupista.

Jos Lehkonen sen voittaa, voidaan pytyn sanoa tulleen varsin varhaisessa vaiheessa urapolkua miettiessä.

Lehkonen siirtyi Habsiin kaudeksi 2016-17 pelattuaan ennen sitä kahden sesongin ajan SHL:n Frölundassa.

Suomalaisille kiekonseuraajille kommentaattorina tutuksi tullut kiekkovaikuttaja Ismo Lehkonen kertoi kuudetta kauttaan tarunhohtoisessa pelaavasta pojastaan varsin yllättävän paljastuksen NHL:n nettisivuilla.

– Olen vanhan koulukunnan valmentaja, enkä anna armoa. Kun hän 12-vuotiaana ilmoitti, että haluaa pelata NHL:ssä, kyseenalaistin hänet lähes kahdeksan vuoden ajan. Kun hän lähti pelaamaan SHL:ään Frölundaan, vasta siinä vaiheessa lopetin sen, isä sanoi.

Isä kertoi, että hän kyseenalaisti poikaansa lähes viikoittain, koska tällä ei ole riittävää paloa harjoitella tavoittelemansa uran edellyttämällä tavalla, ja että jään ulkopuolella poika ei tee asioita ammattimaisesti.

– Frölunda harjoitteli oikein. Arvostan suuresti Frölundan päävalmentaja Roger Rönnbergiä ja heidän pelisysteemiään. Se on erinomainen paikka pelata.

Poika on siis kaiketi näpäyttänyt isäänsä, ja tietysti muitakin. Harva uskoi syksyllä Habsin kyntäessä, että pelaaja pääsisi mukaan Stanley Cupin finaaleihin.