Kaleva uutisoi maanantaina, että Pittsburgh Penguinsin suomalaislupaus Kasper Björkqvist siirtyy ensi kaudeksi Liigaan Kärppien riveihin.

24-vuotias Björkqvist on Penguinsin 2. kierroksen (#61) varaus kesältä 2016. Hän pääsi tekemään debyyttinsä NHL:ssä menneellä kaudella. Tilille kertyi kuusi ottelua, joissa syntyi yksi maali. Muuten hänen kautensa sujui AHL:ssä, jossa hän pelasi Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin joukkueessa 54 runkosarjaottelua tehopistein 8+4=12. Pudotuspeleissä hän pelasi kuusi peliä pistein 0+1.

Björkqvist pelasi kauden 2020-21 Liigassa lainalla. Tuolloin hän edusti KooKoota ja iski 44 otteluun runkosarjassa tehopisteet 11+15=26. Hän sai valinnan myöskin vuoden tulokkaaksi. Kahdessa pudotuspeliottelussa Björkqvist jäi pisteittä.

Espoolaislähtöinen hyökkääjä kuului Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueeseen vuonna 2016.